Bergsgatan 21

I dagarna publicerades mitt förstlingsverk vid BoD; Bergsgatan 21. Det handlar om en vansinnets fandango, en resa till dårskapens lov, en skildring av en tillvaro så annorlunda - så otvivelaktigt bisarr - att man känner hur man lämnar denna den synbarligen vedertagna existensen och går liksom lite bortom, för att tala med morbror Paul Erik.

Som Elvis, den ena hjälten i detta aber, detta skuldtyngda vrak till epos, kanske skulle ha uttryckt det; "Huvudsaken det finns kaffe. Finns det kaffe?" Eller som hans älskade Chlôe Möjligen hade replikerat; "Det ordnar sig, förresten, var inte det där den där otrevlige mannen med limousinen?" Vi får följa våra underbart personliga hjältar på en resa från Kungsholmen till någonstans på andra sidan det kända universum. Hur tar vi oss dit? 

Inte med raketer eller andra kända fordon, nej, vi promenerar i oändliga kontorskorridorer. Vi passerar ett antal vådliga kaféer på vägen, små fikarum i korridorerna. Vi tar oss via okända och kända dörrar ut i delar av tillvaron som får oss att förstå att allt egentligen är en illusion. Tänk om världen de facto bara är en teaterdekor, vävd av små nanovävare som styrs av reparatörer på scootrar på baksidan? Tänk om ingenting är vad det synes vara? Tänk om Parté hade rätt; tänk om allt skapas inom var och en av oss i varje ögonblick? Och tänk, slutligen, om kärleken mellan två individer, den ena med rötterna i Stockholm, den andra med familjen på Sicilien, skulle visa sig vara den enda bäraren av någon som helst sanning och verklighet?

Tänk om.

Klicka HÄR om du vill komma till boksidan hos BoD för den tryckta versionen.

Och HÄR om du vill se den som iBook hos Apple.


Elvis & Chlôe 

I dagarna påbörjades översättningen av bok två i trilogin om vårt par på Kungsholmen. Titeln är mycket passande 'Elvis & Chlôe'. Jag har precis   publicerat denna på engelska, och den är om möjligt ännu mer vansinnig än bok ett. Den är nu liksom bok ett på engelska, tillgänglig på Amazon och iBooks samt i andra nätbokhandlar. Dén är även tillgänglig i USA och Canada. 9789176991855 är det ISBN som gäller.

Nu lite kaffe och sen kallskuret. Svensk högsommar tarva dessa kulinariska begivenheter.

Frid.